Новини

Зелена линия на Витоша

  • 30 юни, 2017
  • СПК
  • 0 Comments

За седма поредна година, Лидл България, ще осигурни безплатен транспорт на всички желаещи да намерят прохлада от градската жега и задух в планината.

От тази събота ( 01-ви юли) до 24.09.2017 г. три линии ще подсигуряват транспортирането на хора до подстъпите на Витоша. На самите спирки ще има и разписание за автобусите.

Часовете за тръгване са 8.00 ч. и 9.00 ч. от спирката на стадион „Васил Левски“. Връщането в обратна посока е в 17.00 ч. и 18.00 ч. от „Златните мостове“, като ще има и спирка на „Дендрариума“.

За всички фенове на планинско колоездене са осигурени две линии. Велосипедистите ще могат да ползват транспорта, за да стигат до полите на Витоша, както и до маршрути с начало село Железница. Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“, изкачва се до „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“. Втората спирка за колоездачите е на НСБАЛ – на бул. „Г.М.Димитров“ над метростанцията в посока „Зоопарка“, тя ще минава през село Бистрица и ще стига до село Железница. Двете велолинии ще се движат от 8.20 ч. и от 10.30 ч. от началните спирки. Тези две линии ще са предназачени само за велосипедисти.

zelena2

Автобусите на Зелена линия Витоша ще се движат безплатно всяка събота и неделя и през официалните почивни дни. Проектът е част от цялостната политика на Лидл за опазване на околната среда и цели ограничаване на автомобилния трафик към планината.

Проект Зелена линия Витоша се реализира със съдействието на Столична община.

Подробно разписание може да намерите на интернет страницата на Лидл.

 

 

Share This Story

Categories

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *