Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Амбарица Restore

29.06.2019 @ 8:00 - 30.06.2019 @ 21:00

ambarica

Връх Амбарица или връх Левски е познат като един от най-емблематичните върхове в целия Национален Парк Централен Балкан. В годините неведнъж по склоновете му дори и опитни планинари са попадали в клопката на свирепите препрятствия на Балкана.

А сещате ли се за малката метална къщичка на самия връх? Направена и качена до горе с много ентусиазъм от групичка радио любители през далечната 1987 година, заслонът неколкократно бива изпочупен и към днешна дата е напълно неизползваем.

Е, ние решихме, че трябва да направим нещо по въпроса. Обединихме сили около проекта „Амбарица Restore“ и до днес успяхме да придвижим следното:

– Получихме разрешение от Национален Парк Централен Балкан за извършване на ремонтна дейност върху металната постройка.

– Получихме подкрепа от страна на приятелите ни от Хижа Амбарица за качването на материалите и инструментите, необходими за извършването на ремонта.

– Изготвихме план за действие, който включва подсилване на заземителната инсталация на заслона, поставянето на врата и прозорец, както и укрепване на покрива.

Разбира се, идеите ни се простират отвъд описаното по-горе, но за момента ще стартираме с основното и най-належащо укрепване на заслона.

И тъй като, както всички знаем, „Сговорна дружина, заслон издига“, вероятно вече се досещате за какво е това събитие. 😊

Каним всички ентусиасти, мераклии и благородни люде да се включат доброволно в проект „Амбарица Restore”!

Съвсем скоро ще пуснем и списък с целия необходим инвентар, за да може всеки, който иска да съдейства да отбележи с какви инструменти би могъл да помогне. Това, което не можем да си набавим сами – ще наемем за датите на събитието.

Междувременно призоваваме всички, които искат да помогнат с носене, кОпане, боядисване или пък просто с добро настроение (спокойно, ние ще ви намерим работа) – да се отбелязват със съответното бутонче. 🙂

Следете събитието, за да получите повече информация за логистиката и генерално плана за действие.

Фейсбук събитие 

Детайли

Начало:
29.06.2019 @ 8:00
Край:
30.06.2019 @ 21:00

Организатор

Софийски планински клуб
Email:
office@spk.bg
Уебсайт:
www.spk.bg

Място

хижа Амбарица
Карлово, България + Google Map