Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Есенен велобудализъм

28.10.2017 @ 6:50 - 20:00

21316558_10214226224315705_2068026050456889984_o

Здравейте,

Есентта е златна, а ние ще й хвърлим по няколко погледа на 28-ми октомври. Ето какво сме запланували с новите ни приятели от Велоклуб „Велокрация“

Тръгваме от София посока Своге с бързия влак, който е в 7:20 ч. и пристигаме в 08:00ч. Там се обединяваме с милите хора от Велоклуб „Велокрация“, намираме местните банички и замезваме стабилно.
Маршрутът е следният: Тръгваме от Своге към с.Лесковдол. Имаме около 8-9км каране по асфалтов път, по пътя има много чешми. След това стъпваме на черен път и започваме да набираме височина, за да излезем на пътеката на Ком-Емине. Това са още около 6 км до билото. В общи линии имаме 15км само изкачване. Оттам тръгваме по Ком-Емине – пътят е много добър за каране, няма камъни и морени. Подсичаме вр.Чукава ( наглеждаме аптечката, която поставихме там) минаваме покрай х.Лескова, после влизаме в гора и се спускаме. Следва излизане на основното било и се отправяме в посока към вр.Мургаш. Тук се спускаме към Ябланица, а оттам към с.Реброво, откъде можем да хванем влак за София в 17:28 ч. През целия ден ще се дивим, ахкаме и вайкаме на чудните есенни пейзажи, които ще се открият пред нас.

Въвзможно е част от пътеките да не са почистени от падналите дървета при последната буря и да се наложи да помъкнем колелата на гръб, рамо или другарчето ви да го мъкне.( опция само за дамите)

Има вариант, при който сутринта желаещите могат да пътуват с кола до Своге и в края на деня да извъртат от с.Реброво към Своге, като по този начин си удължават карането с още 11 км.

Среща: 06:50 ч. под часовника на Централна гара. Моля, тези които ще пътуват с БДЖ да пишат. Този път може да не ни прикачат товарен вагон.

Каране за деня: 70 км.
Степен на трудност: средна
Препоръчва се за за една идея по-опитини карачи.

Максимална бройка на групата – 12 човека. При по-голям интерес, с предимство са членове на клуба.

За да се включите в туй съботно съботно-есенно приключение ще се нуждаете от:
– Планински велосипед. (в отлично техническо състояние, няма резервни части по-пътя).
– Каска
– Резервна гума и кит за лепене на гума.
– Помпа
– ръкавици
– Крем против изгаряне
– Слънчеви очила
– Дъждобран
– ПЛАНИНСКА ЗАСТРАХОВКА
– подходящи дрехи за сезона

Фейсбук събитие

Детайли

Дата:
28.10.2017
Час:
6:50 - 20:00

Организатор

Софийски планински клуб
Email:
office@spk.bg
Уебсайт:
www.spk.bg

Място

хижа Лескова
Осеновлак, България + Google Map