Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Лещен • Ковачевица • Ореляк

01.12.2018 @ 7:30 - 02.12.2018 @ 20:00

leshten

СЪБОТА
Тръгване в 7:30 от София. Насочваме се към Пирин и стигаме с колите до хижа Попови ливади. Оттам се отправяме пеша към връх Ореляк – най-високия в Среден Пирин (около 2,5 часа), където се разкриват страхотни гледки към заснежени пирински върхове. Слизаме до колите и се насочваме се към Огняново и минералните бани. По пътя се отбиваме в китното селце Делчево за кратък винено-гастро-угоднически тур.

В Огняново ще се настаним в къща за гости, ако имаме късмет – със собствен минерален басейн, но ако не намерим такава свободна, ще превземем минералните бани 😊 /. Спането ще е между 20 и 30 лв. на човек/.

НЕДЕЛЯ – Тук има опции за вело и пешеходен туризъм. Набелязали сме Канинска екопътека, или каквото успеем да намерим от нея. Информацията е изключително оскъдна, така че се очертава СПК стайл трейл губене, познато като „ей тука има един шорткът“.

Пътеката обикаля селата Огняново, Лещен, Ковачевица и други знайни и незнайни китни местенца, така че ще има културна програма. Разбира се, и кулинарна такава из дебрите на местните кръчми.

До към 16:00 слизаме обратно в Огняново, топваме се до 17:00 в общинското миро, и поемаме обратно към София.

Теренът позволява и колоездачно придвижване 😉

Ограничение: 15 човека

Много ви здраве от Ваш’те лели,
Asya и Pavlina

Фейсбук събитие

Детайли

Начало:
01.12.2018 @ 7:30
Край:
02.12.2018 @ 20:00

Организатор

Софийски планински клуб
Email:
office@spk.bg
Уебсайт:
www.spk.bg

Място

Пирин
Сандански , България + Google Map