Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Пантаджийски уикенд на Рибни езера

януари 27 @ 6:00 - януари 28 @ 20:00

26907498_10155046860300766_4036287052584274109_n

Целта на това събитие е да накараме Пенчев да си сглоби туринг сетъп преди да е свършил сезона, а не както някои биха си помислили, да примамя Румен да се прибере по-скоро. Ако все пак никое от двете не се сбъдне, ще се задоволим с демонстрация на вродена сръчност на рус сплитбордист 🙂 и, надявам се, поне малко каране.

Ако не съм ви подразнил достатъчно с увода, то ще отбележа, че събитието е ЕДИНСТВЕНО за еб……., така де, каранье/пантенье, затова поканата е към:
хората с поне малка култура и умения за каране извън писта и нямат против да ходят и катерат и имат ски, сноуборд и друга туринг екипировка.

Планът е следният:
Рано сутринта в 6:30 на 27-ми се чакаме на Била до метростанция Люлин. От там се товарим по колите и тръгваме към Кирилова поляна. Малко над Рилския манастир оставяме колите и се отправяме към хижата. През зимата хижта не се стопанисва, затова ще е валидна приказката: Всеки ще яде това, което си качи. Аз, от своя страна, обещавам да сготвя леща (умишлено леща, а не боб, нали…) в събота вечер и евентуално да направя нещо като закуска за неделя (в скромни количества да уточня, а не като за детска градина….).

Горе би трябвало да има достатъчно дърва, но предлагам да си занесем наши, т.е. всеки да предвиди, че ще носи едно, две….Най-вероятно ще има и други хора с нас и няма да можем да се напъхаме всички долу в столовата, а стаите, както знаете, са големи и неуютни, затова дебелите спални чували ще са особено ценени през нощта. 🙂

Терени за каране има достатъчно в района, ще преценим каква точно ще е програмата според прогнозите и условията. В събота най-вероятно ще качим някои от склоновете около хижата, ще направим компресионен тест, а при желание може и да потренираме и с лавинните комплекти.

На следващия ден пак катерим, пускаме и право към колите, може да се наложи и да походим до тях, но дано не…

Добре дошли са и допълнителни идеи за разкрасяване на уикенда (тясно свързани с локацията и идеята на събитието, моля :)).

Какво ни трябва освен задължителната екипировка за каране през зимата:
– планинска затраховка;
– лавинен предавател, сонда и лопата;
– зимен спален чувал;
– радиостанция (препоръчително);
– челник;
– резервни дрехи;
– аптечка с термо фолио (препоръчително);
– храна.

Фейсбук събитие 

Детайли

Начало:
януари 27 @ 6:00
Край:
януари 28 @ 20:00

Организатор

Софийски планински клуб
Email:
office@spk.bg
Уебсайт:
www.spk.bg

Място

хижа Рибни езера
Рила, България + Google Map