Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Страшното закриване vol 4

22.12.2018 @ 8:00 - 23.12.2018 @ 19:00

strashno

Здравейте,

Дойде време за страшната традиция – своеобразно да закрием тази астрономическа година, като същевременно се подготвим за следващата с едно ходене до заслон Страшното езеро. Този път го правим тамън в края на годината, та да е тамън закриване. Ето го и плана:

Събота (22.12.2018 г.)
Тръгваме в 08:00 ч. от София, посока ЦПШ Мальовица. Оставяме колите и тръгваме към хижа Мальовица. Малко преди нея свиваме в страни от пътеката и стремглаво се изкачване нагоре. Стръмното изкачване е само в началото, след това става „равно“ нанагорнище. След около 4 часа трябва да пристигнем на заслона. Нощуваме.
В зависимост от условията може да се качим и през Йончево езеро. На място ще се преценява.

Неделя ( 23.12.2018 г.)
Ставаме, разтъпкваме се, пием по кафе, гледаме снега през прозореца и поемаме надолу към колите. Слизаме през зимната маркировка през х.Мальовица.

Ето и малко допълнителна информация: Подобно на други години, ще заредим заслона с дървени палети за огрев. За целта ще купим няколко чувалчета и всеки ще получи по един-два палета на тръгване към заслона. Тези палети ще са ни нужни да се сгреем и в събота вечер. Всеки да си приготви по 2-4 лв за тях.
Заслонът е малък, затова капацитет за това събитие е 10 човека. При повече желаещи, с предимство се ползват членове на клуба.
Никола ще ни донесе от ракията, която подготвихме есента от сливите за смет…та, очакването ще е голямо. Ще си тамън зима в планината вече.

Който иска може да си вземе ски / борд, ако му се кара и времето го позволява. Който ще кара, задължително с лавинна екипировка – сонда, лопата и лавинен уред.

Преходът изисква добра физическа подготовка.
Препоръчителна Екипировка и необходими вещи:
– Задължително високи зимни обувки,
– снегоходки ( ! )
– гети
– ръкавици
– шапка
– уиндстопър
– термо бельо / чорапи
– самар
– бъф
– храна за събота през деня и неделя.
– слънцезащитен крем
– слънчеви очила
– резервни дрехи
– челник
– спален чувал
– примус ( който има)

Фейсбук събитие

Детайли

Начало:
22.12.2018 @ 8:00
Край:
23.12.2018 @ 19:00

Организатор

Софийски планински клуб
Email:
office@spk.bg
Уебсайт:
www.spk.bg

Място

Страшното езеро
Самоков , България + Google Map