Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Ядене и пиене на Кременски езера

25.08.2018 @ 8:00 - 26.08.2018 @ 22:00

kremenski

След като абсолютно всеки човек в групата без изключение отиде на боровинковите нощи на Амбарица реших, че мога да предложа алтернативна дестинация за ненаялите се. Това са Кременските езера в Пирин.

Стефи също имаше желание да организираме събитие в Пирин с леки раници, но това с леките раници ще го изпълним частично.

Планът:
24.08. Тръгваме с коли от София и се насочваме към хижа Гоце Делчев, където ги оставяме. Взимаме лифта нагоре. Пропускаме хижа Безбог, която заслужава вниманието ни едиснтвено през март и тръгваме директно към Попово езеро. Оттам свиваме към Кременските езера. Кашираме раниците или просто ги оставяме, защото там много хора не ходят и тръгваме нагоре към връх Сиврията. Качваме се, и слизаме. Разпъваме палатки (знам, че е национален парк) и пием. Ориентировъчно ходене за деня – 4-5 часа с традиционното мотане.

25.08. Ставаме относително рано, събираме катуна и тръгваме отново към Попово езеро. Насочваме се към Джангала. Има възможност заобиколим Сиврията и отляво. Ще го решим на място. По пътя отново кашираме раниците и се качваме на върха (Джангала). Слизаме и си тръгваме спокойно към лифта. Избираме си добра кръчма в Добринище и я посещаваме. Ориентировъчно ходене за деня нямам представа.

Бонус 1: По-стиснатите от нас, които не искат да дават пари за лифт, ще си дадат раниците на баровците с лифта и ще се качат набързо до Безбог без багаж докато другите пият бира на хижата.

Бонус 2: Аз съм ходил на Кременските езера много отдавна и спомените ми са, че е пълно с боровинки до степен, че да се мажеш с тях по лицето. За последното имам снимка, но не е в дигитален формат иначе тя щеше да ви радва като корица на събитието. В Пирин боровинките зреят през август, та можем да очакваме да има.

Задължителна екипировка:
– трекинг обувки
– щеки
– спален чувал
– ветровка, дъждобран
– храна и вода
– слънчезащитен крем
– слънчеви очила
– резервни дрехи
– челник
– примус (който разполага с такъв)

-палатка
– други

Членовете на клуба са с предимство за събитието. Макс 15 човека.

Фейсбук събитие

Детайли

Начало:
25.08.2018 @ 8:00
Край:
26.08.2018 @ 22:00

Организатор

Софийски планински клуб
Email:
office@spk.bg
Уебсайт:
www.spk.bg

Място

Пирин
Сандански , България + Google Map