Много се радваме да ви споделим, че “Софийски планински клуб” с помощта на “Telus International Bulgaria” ще постави 20 аптечки със соларен панел в родните ни планини през 2017 г.! Подобно на инициативата ни за поставяне на аптечки на Витоша  и този път ще ни трябва помощта на всеки от вас – хората обичащи планината за реализирането на тази ни идея.

Първата ни цел от проекта е поставянето на 15 аптечки със соларен панел по целия маршрут на Ком-Емине, в Стара планина. По-надолу ще намерите 18 примерни местности ( последните две не са част от маршрута, но са достатъчно емблематични). Също така има и отворен отговор, където всеки ще може да даде своето предложение. Гласуването е положително. Моля, гласувайте за най-удачните места, на които смятате, че трябва да се поставят подобни аптечки. Поставянето ще започне в ранната пролет на тази година и ще приключи есента на 2017 г. Срок за гласуване – 28.02.2017 г.

За проекта: По наша информация, подобен проект не съществува на друго място по света. Заедно ще можем да покажем, че освен красивите български планини, има и хора, които се грижат те да бъдат безопасни за туристите обикалящи ги. А защо аптечки със солар? Аптечките със соларен панел ще бъдат оборудвани с батерия, благодарение на която ще може да заредите своите електронни устройства при нужда ( GSM, GPS и други).

Анкетата ТУК