На 06.09.2018 г. за трета поредна година се проведе нашето традиционно почистване на Витоша – ”Сливи за смет”. Вдъхновени от народната приказка, ние раздавахме сини сливи на всеки върнал ни една торбичка със смет събрана от пътеките на така любимата ни планина.

slivi-10

На три възлови места на Витоша бяхме разположили наши пунктове с доброволци, които цял ден раздаваха сливи на всеки престрашил се да събере малко боклук от планината. Пунктовете бяха на долна станция на Драгалевския лифт, Местност ”Бялата вода”  и под Симеоновските езера, около дървената беседка ( на 15 минути ходене от Симеоново по пътеката за Черни връх ).

slivi-13

Едни от най-актвини в инициативта бяха най-малките – децата, които успяваха да се проврат навсякъде и да се погрижат да имаме един по-чист дом в планината.

slivi-14

В крайна сметка успяхме да свалим и почистим повече от 300 кг боклук от трите пункта за целия ден. Благодарим на всички включили се в инициативата ни. Догодина пак сме там и пак ще ви раздаваме сливи, в очакване на да ни върнете празни торби с боклук 🙂

Автор на снимките: Тодор Мишинев

slivi-12

 

smet-1

smet-3