Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Легендата за Синаница – повторение

25.06.2021 @ 19:00 27.06.2021 @ 17:00

Време е да се отправим към едно от най-красивите места в Пирин, хижа Синаница.Планът:

Петък вечер (19:00) се срещаме на паркинга на Била в Люлин. Изчачваме закъсняващите и потегляме към Банско, по-точно х. Бъндерица. Там разпъваме палатки, за да пренощуваме.

Събота стартираме рано и се отправяме към вр. Вихрен (стръмно е). Изкачваме върха и продължаваме на юг, любуваме се на гледки към цял Пирин (вр. Тодорка, Бъндеришки чукар, Муратово езеро, вр. Каменица и вр. Синаница). Минаваме край Голямо Влахинско езеро, за да се качим на Муратова премка. От там слизаме в циркуса на Гергийските езера. Преминаваме през целия циркус, ако имаме късмет ще видим едно от стадата диви кози обитаващи района. След това стръмно се спускаме към хижа Синаница.

Преход за деня: 12км, 1400Д+

Неделя се пробуждаме, закуска, събираме багажа и потегляме към връх Синаница, след което продължаваме по билото през вр. Гергийца чак до вр. Муратов. От североизток се любуваме на Мраморното било, а от запад остава Спано поле. Изкачваме върха и постепенно започваме да губим височина. Муратово езеро, Бъндеришка река и така чак до колите. В зависимост от часа на пристигане импровизираме нещата в посока кръчма или басейн.

Преход за деня: 10км, 1000Д+

Максимален брой на групата : 16 човека.

Препоръчителна Екипировка и необходими вещи:- Палатка, Спален чувал, Шалте – за нощувката в петък вечерта
– Обувки като за Пирин
– Мембрана/дъждобран
– щеки
– храна
– слънцезащитен крем
– слънчеви очила
– резервни дрехи
– шапка
– челник
– аптечка
– бански

Фейсбук събитие