Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Обучение по първа помощ – Второ ниво

06.02.2021 @ 10:00 18:00

Здравейте

Заедно с приятелите ни от “Академия Първа Помощ” имаме удоволствието да ви поканим на курс, с който да надградим знанията си по оказване на първа долекарска помощ, с второ ниво, който ще се проведе на 06.02.2021 г. в София. Ще пишем допълнително за точното място, на което ще се проведе курса.Чувствате ли се достатъчно подготвен да окажете първа помощ на пострадал?

Знаете ли как да постъпите, ако някой случаен минувач изпадне в безсъзнание, “глътне си езика”, получи тежко кървене или си счупи ръката? Ами ако станете свидетел на ПТП?Курсът е подходящ е за всеки, който желае да се почуства уверен в познанията си, касаещи първата помощ. Да ги затвърди и надгради. Основният фокус на курса е надграждане на знания и утвърждаване на вече придобити такива за оказване на долекарска помощ. Особено подходящ е за – планинари, пътешественици, които често им се налага да се оправят сами на дълъг път, скиори, сноубордисти, мотористи, колоездачи и други фенове на екстремните спортове.

Освен богатата лекционна част, включваща и редица видео материали, модулът е изключително практически насочен, тъй като всеки курсист самостоятелно изпълнява всяко практическо упражнение. Финалната част се изразява в разиграването на казуси, които позволяват на участниците отново да затвърдят получените в хода на курса знания. Курсът е с ограничени места до 15 човека.

Курсът включва лекционна и практическа част:

Лекционна част:· Първа помощ – същност.· Спасителна верига.· Социално значими заболявания и спешни състояния – същност.· Инфаркт – Симптоми и първа помощ· Инсулт – Симптоми и първа помощ· Хипертонична и Хипотонична криза – Симптоми и първа помощ· Колапс.· Диабет и хипогликемична криза.· Астматичен пристъп.· Епилептичен припадък, видове епилепсия – абсанс епилепсия.· Алергии – алергична реакция – анафилаксия – Симптоми и първа помощ· Проверка на общото състояние на пострадал – алгоритъм на действие.· Рани – обработка на рана.· Очна травма – първа помощ.· Травми.

Практическа част:· Първа помощ – оценка на състоянието на пострадал· Противошокова поза· Обработка на рана.· Задавяне -работа с манекен за задавяне.· Обездвижване – преговор и надграждане.· Техники на кръвоспиране – преговор и надграждане.


Цена на обучението: регулярна цена 90 лева участник /75 лева участник за всички членове на Софийски планински клуб с платен членски внос за 2021.

Цената включва, лекции, видео материали, практически упражнения, консумативите за тях.Официалното записване става при заплащане на 30 лева от таксата преди крайния срок. След попълване на формуляра, ние ще се свържем с вас за всички детайли около курса и заплащането.

За записване, моля, попълнете формуляра:
https://goo.gl/forms/5DDT2FZYkEdZHH8l1

Фейсбук събитие

75лв.-90лв.

Софийски планински клуб

View Организатор Website