Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Светулки рън 2019

01.10.2019 @ 19:00 - 21:30

Вдъхновени от спорта и от неговата притегателна сила, ние от Софийски планински клуб решихме да организираме благотворително бягане, наречено „Светулки рън“ в подкрепа на хората със зрителни увреждания.

Миналата година успяхме да съберем повече от 3000 лв, които бяха дарени за каузата на Фондация “Синергиа”. Успяхме да съберем и стотици усмивки от всички участници, които се включиха в събитието. Затова тази година сме решени да го направим отново!

Събитието организираме заедно с и в полза на Фондация „Синергиа“. Мисията на фондацията е да подобрява качеството на живот на незрящи хора и искаме да допринесем за това като ангажираме себе си и наши съмишленици в благотворително бягане. Тази година ще подкрепим фондация при закупуването на техническо оборудване за по-лесно придвжижване на незрящи хора в градски условия.

Бягането ще се проведе по 5-километрово трасе в Борисовата градина с начало и край езерото „Ариана“. Датата е 01.10.2019, а всички участници ще трябват да бъдат с челници или друга светлина…за да се ориентират в тъмното 🙂

Програма:
19:00-19:50 – Регистрация на място и заплащане на такса.
20:00-20:45 – Бягане по маркирано трасе.
20:45-21:30 – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания.

Всеки участник, желаещ да подкрепи каузата, трябва да направи дарение в размер на 10 лв. на място. Всеки е свободен да дари и сума в по-голям размер. Всички събрани срества от събитието ще бъдат предоставени на Фондация “Синергиа“ в подкрепа на незрящи хора и тяхната кауза.

Повече за дейността на фондацията можете да научите тук

На финала всички участници ще могат да възвърнат сили благодарение на магнезия на Doppelherz Bulgaria.

Фейсбук събитие

Детайли

Дата:
01.10.2019
Час:
19:00 - 21:30

Организатор

Софийски планински клуб
Email:
office@spk.bg
Уебсайт:
www.spk.bg

Място

Борисова градина
София , България + Google Map