Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Вело и пеша в местност Алабак

04.06.2021 @ 8:00 06.06.2021 @ 17:00

Люлея се в хамак над Арда и си мисля, че първото събитие, което откривам трябва да е в Родопи. Затова нека бъде комбиниран преход над Варвара. При късмет може да го съчетаем и с басейн.Начало на събитието е петък след работа, сборен пункт е варварски минерални бани в 20ч.


До хижа Равно боре е около 1.30ч. с 500м+ качване по плавен черен път за кола. С колело ще е не повече от час.Вечерта е като на хижа – хапване, пийване и весело. Хижарят е познат, че готви вкусно, така че можем да се доверим на тамошните манджи.За пешеходния преход се събираме в 10ч., който не е успял да пристигне в петък вечер е съвсем реалистично да е навреме с ранно тръгване от София. (София – Варвара ок. 130км).

Идеята е качване до панорамния вр. Милеви скали, който е на ок. 2.30 часа в посока, лек преход.Вело-групата е със свободна програма. Сдружение “Алабак” и приятели са се постарали да изчистят и маркират пътеки с различна трудност, така че ще има разнообразие. Може да се групираме по няколко човека за маршрут, за да не сме съвсем пръснати.Вечерта си избухваме, а неделя е замислена да включи и социален елемент на помощ към хижаря.

По хижата/двора има физическа работа, с която можем да помогнем на хижаря, който е възрастен и трудно поддържа всичко.След обяд слизаме обратно към колите. Има няколко басейна в района, едните са тип градски плаж, допълнително ще пиша дали ще имаме късмет с минералните.Списък за колело:
-Технически изправен планински велосипед
-Каска
-Резервна гума, лепенки и лепило
-Съд за вода
-Ръкавици
-Очила
-Наколенки/налакътници (препоръчителни)
Необходима екипировка за пешеходци:
– Трисезонни обувки
– Щеки
– Ветровка, дъждобран
– Съд за вода
– Слънчезащитен крем/очилаБански за всички 🙂Събитието е отворено за до 15 човека пеша и 15 с колело. Всички са добре дошли, включително бебета и деца, с предимство са членове на клуба при запълване и желаещите да станат такива.

Фейсбук събитие