Каталуния
Оля амигос,
През март тази година, един много симпатичен каталунски планински клуб ни дойде на гости, водихме ги в Рила и те останаха толкова впечетлени, че ни поканиха и ние да им гостуваме. Та, ние хора със слаби сърца – приехме покана. Та, ето ги и плана за действие:
8-ми юли ( петък). – летим рано сутринта ( 07:10ч.) от София за Барселона. Кацаме, взимаме кола под наем, мотаме се и се отправяме към симпатичния малък град Торело на 1 час от Барселона. Там се срещаме с нашите домакини, оставяме колите и се качваме в автобус, който ни закарва във Франция, и по-конкретно тук -Pont d’Espagne (https://en.lourdes-infotourisme.com/…/420-pont-d…). Тук нощуваме на евтино и хубаво.
9-ти юли: Ставаме, оправяме се и тръгваме към целта за деня ни – връх Petite Vignamale ( 3032 м.). По пътя за върха ще минем през заслон Des Oulettes de Gaube refuge, където ще оставим основния си багаж и ще продължим с леки раници към върха. На връщане от върха нощуваме в Des Oulettes de Gaube refuge ( https://refugeoulettesdegaube.ffcam.fr/tarifs.html). Нощувка е около 20 евро на човек.
Качването и слизането на върха ще е средно натоварващо – 27 км преход, с 1500 метра положителна денивелация.
Вечерта правим соаре и скрепяваме българо-каталунската връзка!
10-ти юли: Ставаме сутринта и се спускаме към селцето Panticosa в Испания, където ще ни чака автобуса, който ще ни върне обратно в градчето Торело, където оставихме колите в петък. По този начин ще осъщесвим пълен траверс на върха от изток на запад ( от Франция към Испания)
След като стигнем до Торело и си взмеме колите, се отправяме към градчето Фигерес, където нощуваме
11-ти юли: Днес сме във Фигерес, разглеждаме музея на Салвадор Дали и след като всички сетива са задволени, се отправяме към района на Коста Брава където нощуваме
12-13-юли: обикаляне на плажове, таверни, градчета – общо взето – свободна програма, все пак ще имаме план за действие с набелязани локации, но по-натам.
14-ти юли: правим, каквото правим, но към 16:00 ч. трябва да сме обратно на летището в Барселона. Полетът ни е в 19:30 ч.
Полетите: В момента ситуацията е следната: Летим с Уизеър, връщаме се с Райънер. Полетите са в 200 лв ( отиване и връщане) към днешна дата. Поставям срок най-късно до 25.04.2022 да финализираме групата, за да можем да купим билети. Можем да се комбинираме за по-голям багаж, за да ни излезе по-евтино. След тази дата, всеки е добре дошъл, стига да има билети за полетите
Колата под наем би трябвало да ни излезе сравнително евтино, около 200 евро за целия престой ( общ разход за наемането).
Препоръчителна Екипировка и необходими вещи:
– трекинг обувки
– щеки
– 30-40 литрова раница
– термо бельо
– храна ( барчета, но можем да вземем и от Испания, ще имаме време в петък)
– слънчезащитен крем
– слънчеви очила
– челник
– репелент
– дъждобран
– бански
– лична карта
– посуда ( канчета, чинийки, прибори)
  • Трудност: Лежерно

The event is finished.

Date

08 - 15 юли 2022
Expired!

Time

Цял ден
Категории

Privacy Preference Center