Вече четири поредни години в гр. София, в Борисовата градина, екипът на Софийски Планински Клуб провежда благотворителното бягане Светулки RUN. През изминалите години по време на изданията на проявата бяха събрани над 20 000 лв., които бяха дарени.
Тази година и ние от СК „Фар“, гр. Бургас взехме решение да подкрепим каузата, като на същата дата проведем „Светулки Рън“ край морето.
🎯 Каузата е събиране на средства в подкрепа на Фондация “Очи на четири лапи”. Мисията на фондацията е да обучава кучета – помощници на хора с увреждания.
🦮 Конкретната инициатива, към която ще бъдат насочени средствата, събрани тази година, е възпитанието, грижата и отглеждането на нови бебета кучета водачи, които след време и преминато обучение, да станат “очите” на своите стопани.
📌 Кога и къде?
Събитието ще се проведе на 04.10 от 20:00 ч. като бягането ще стартира от паркинга на капаните (паркинг „Северен плаж“).
👉 Координати – 42.50949034421613, 27.483855776499254
📌 Програма:
19:00-19:50 – Регистрация на място и заплащане на такса (дарение)
20:00-20:45 – Бягане
20:45-21:30 – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания
📌 Трасе
Бягането с дължина от 5 км ще се проведе по 2,5-километровото трасе на крайбрежната алея в посока Сарафово, като обръщането ще се осъществява в района на Лугата. На мястото ще има представител на СК „Фар“, който да направлява участниците.
💰 Такса за участие
Желаещите да участват при регистрация правят дарение в размер на 10 лв. на място.
Всеки е свободен да дари и по-голяма сума. Всички събрани средства от събитието ще бъдат предоставени на Фондация “Очи на четири лапи“ в подкрепа на хората с увреждания и тяхната кауза.
🏃🏃‍♀️ Ако желаете, може да сформирате фирмен отбор. Предлагаме да заплатите обща сума за участие според броя на служителите, които биха искали да се включат в инициативата. В този случай, можем да издадем сертификат или договор за дарение на фирмата.
💡 Изисквания
Всички участници ще трябват да бъдат с челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното.
❗️ Проявата не е със състезателен характер. Няма да има времеизмерване, официално класиране, награждаване с медали. Въпреки това, всеки е свободен да даде своя максимум и да се състезава със себе си и останалите бегачи. Всички участници ще получат сертификат за участието си.
📞 В случай че желаете да се включите като доброволец или се нуждаете от повече информация, можете да се обадите на тел. 0896812468.
  • Трудност: Лежерно

The event is finished.

Date

04 октомври 2022
Expired!

Time

19:00 - 19:00
Категории

Privacy Preference Center