Вдъхновени от спорта и от неговата притегателна сила, ние от Софийски планински клуб решихме да организираме благотворително бягане, наречено „Светулки рън“ в подкрепа на хората със зрителни увреждания.

Миналата година успяхме да съберем повече от 3000 лв, които бяха дарени за каузата на Фондация “Синергиа”. Успяхме да съберем и стотици усмивки от всички участници, които се включиха в събитието. Затова тази година сме решени да го направим отново!

Събитието организираме заедно с и в полза на Фондация „Синергиа“. Мисията на фондацията е да подобрява качеството на живот на незрящи хора и искаме да допринесем за това като ангажираме себе си и наши съмишленици в благотворително бягане. Тази година ще подкрепим фондация при закупуването на техническо оборудване за по-лесно придвжижване на незрящи хора в градски условия.

Бягането ще се проведе по 5-километрово трасе в Борисовата градина с начало и край езерото „Ариана“. Датата е 01.10.2019, а всички участници ще трябват да бъдат с челници или друга светлина…за да се ориентират в тъмното 🙂

Програма:
19:00-19:50 – Регистрация на място и заплащане на такса.
20:00-20:45 – Бягане по маркирано трасе.
20:45-21:30 – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания.

Всеки участник, желаещ да подкрепи каузата, трябва да направи дарение в размер на 10 лв. на място. Всеки е свободен да дари и сума в по-голям размер. Всички събрани срества от събитието ще бъдат предоставени на Фондация “Синергиа“ в подкрепа на незрящи хора и тяхната кауза.

Повече за дейността на фондацията можете да научите тук

На финала всички участници ще могат да възвърнат сили благодарение на магнезия на Doppelherz Bulgaria.

Фейсбук събитие

The event is finished.

Date

01 октомври 2019
Expired!

Time

19:00 - 21:30

Локация

Борисова градина

Организатор

Софийски планински клуб
office@spk.bg
https://spk.bg

Privacy Preference Center