През изминалите три издания на инициативата бяха събрани малко над 15 000 лв, които бяха дарени за каузата на незрящите и трудноподвижни хора в България (Фондация “Синергиа”. и Фондация “Очи на четири лапи).Успяхме да съберем и стотици усмивки от участниците и зрителите, които се включиха в събитието, затова тази година сме решени да го направим отново!

Светулки RUN 2021 ще подкрепи Фондация „Очи на четири лапи“. Мисията на фондацията е да обучава кучета – помощници на хора с увреждания. Една от основните цели на фондацията е изграждането на балкански център за обучение на кучета за хора с увреждания.

Конкретната инициатива, към която ще бъдат насочени средствата събрани тази година е възпитанието, грижата и отглеждането на нови бебета кучета водачи, които след време и преминато обучение да станат “очите” на своите стопани.Бягането ще се проведе по 5-километрово трасе в Борисовата градина с начало и край езерото „Ариана“. Датата е 06.10.2021, а всички участници ще трябват да бъдат с челници или друга светлина…за да се ориентират в тъмното 🙂

Програма:
19:00-19:50 – Регистрация на място и заплащане на такса (дарение)
20:00-20:45 – Бягане по маркирано трасе.
20:45-21:30 – Свободна програма и възможност за запознаване с каузата на хората със зрителни увреждания.Желаещите да участват при регистрация правят дарение в размер на 10 лв. на място. Всеки е свободен да дари и по-голяма сума. Всички събрани средства от събитието ще бъдат предоставени на Фондация “Очи на четири лапи“ в подкрепа на хора с увреждания и тяхната кауза.Разбира се, за да избегнем струпванена голямо количество хора около масата за такса и регистрация, ще положим всички нужни мерки. Като за целта апелираме да всички желаещи да не идват в последния момент, а да изпозлват целия интервал от 19:00 до 20:00 ч. за да се регистрират и да не струпват на колоната за регистрация.

Събитието и тази година е подкрепено от Doppelherz Bulgaria, които ще ви очакват на финала

Фесйбук събитие

  • Трудност: Лежерно

The event is finished.

Date

06 октомври 2021
Expired!

Time

19:00 - 21:30

Локация

Борисова градина

Организатор

Софийски планински клуб
office@spk.bg
https://spk.bg

Privacy Preference Center