Някога, в подножието на Планината, мирно живеели Хора, които често обхождали пътеките й и изкачвали върховете й. Но лоша прокоба сполетяла Планината и по зелените й поляни и в бистрите й потоци се появила Смет. Тогава Хората тръгнали и цял ден вървели и събирали, събирали и вървели. За всяка торба Смет, получили килограм сливи, Планината оставила пътеките си отворени за тях и заживели щастливо.Вдъхновени от познатата ни народна приказка, Софийски планински клуб Ви кани за шеста поредна година на есенно-лятно почистване на любимата ни Витоша. Денят е 11-ти септември (събота), а пунктовете, на които ще събираме смет и раздаваме сливи ще са на четири локации!


1. Хижа “Алеко”
2. Под Симеоновските езера, около дървената беседка ( на 15 минути ходене от Симеоново по пътеката за Черни връх )
3. Около чешмата “Белята вода” над квартал Бояна.
4. Квартал Бистрица, края на алеята Гаунка ( по пътеката на Витоша 100,при лостовете и беседката в края на автомобилния път над селото)

На всеки пункт през целия ден, желаещите ще могат да получат от нас празни торби за боклук и ръкавици. Срещу всяка върната торба с боклук, ние и Планината ще ви се отблагодарим с килограм сини сливи…може и повече сливи, ако ни върнете по-рядък боклук, като например: гума от трактор, стар телевизор, микровълнова; шаси от изоставен автомобил и т.н.

Всички са добре дошли!

Очакваме Ви!

Фейсбук събитие

The event is finished.

Date

11 септември 2021
Expired!

Time

10:00 - 17:00

Цена

лв.
Категории

Privacy Preference Center