До преди не толкова отдавна, дъбовите гори представлявали половината гори в Европа. Днес те са само 3%. Зеленият гигант може да живее около 1000 години, достигайки височина от 60м. Дъбът е дървото на смелостта, огъня и княжеската сила. Казват, че когато засадиш дърво с друг човек, било то приятел или партньор, връзката ви става по-силна и дори неразрушима. Е, не можем да потвърдим дали този мит е верен, но си заслужава да опитате!

Началото на “200 годишна дъбова гора” беше отбелязано през месец май, когато ние от Софийски планински клуб ви раздадохме дъбови фиданки. Някои от вас си взеха и ги отглеждаха през изминалите месеци. Ето, че сега дойде моментът и за засаждането им!

Планът в действие:
Елате на 10, 11 или 12 ноември, когато в рамките на три дни, заедно ще засадим следващата дъбова гора, край с. Негова̀н. Можете да донесете и засадите вашите вече пораснали дъбчета, или да се включите в засаждането на предвидените от нас 2 000 броя фиданки.

🕙 Кога: 10, 11, 12 ноември от 10:00 ч.

🗺️ Къде: 10 и 11 ноември – с. Негован: https://goo.gl/maps/NC22ScP4ZiHFypS98

🗺️ Къде: 12 ноември – с. Железница: https://maps.app.goo.gl/6uU38rg9Lbz2qAoh6?g_st=ic

❗Важно: Моля, донесете си пособия за копаене и засаждане – ръкавици, лопати, мотики ⛏️

Планът в следствие:
През пролетта на 2024 (към края на май или началото на юни) ще отидем да видим, как нашите насаждения са изкарали зимата. През първото им лято, при наличие на сухи месеци, ще бъде чудесно ако наминавате и поливате вашите дръвчета, за да могат да се справят с първата най-трудна година от живота им.
През следващите години до към 2224, не очакваме да имате твърде много работа за вършене, та е добре да наминавате.
Ако всичко написано по-горе ви се струва интересно и поне малко възможно, ви молим да заделите от времето си (на практика най-ценното нещо, което разходваме всеки ден) и да се включите в това начинание с нас.

Поканете приятели и близки – нека превърнем тази полезна дейност в топъл спомен, споделен с любимите ни хора!

  • Трудност: Лежерно

The event is finished.

Date

10 - 12 ноември 2023
Expired!

Time

10:00 - 14:00
Категории

Организатор

Софийски планински клуб
office@spk.bg
https://spk.bg

Privacy Preference Center