През живота си, всеки човек трябва да посади и отгледа поне едно дърво

Тук ние ще ви разкажем, как пътищата на Софийски планински клуб се срещнаха с един вдъхновяващ човек, засадил не едно дърво, а спомогнал за засаждането на вече няколко малки гори – Юрий Генов.

През последните няколко години Юри и малка група приятели организират няколко засаждания на дъбови гори край гр. София. Тази година, имайки амбицията да разпространи повече идеята и да остави след себе си по-мащабни дъбови гори, Юри се свърза с нас. Признаваме, че ентусиазмът мигновенно ни завладя и решихме да се впуснем и в това дело.

Бъди част и ти!

До преди не толкова отдавна, дъбовите гори представлявали половината гори в Европа. Днес те са само 3%. Зеленият гигант може да живее около 1000 години, достигайки височина от 60 м. Дъбът е дървото на смелостта, огъня и княжеската сила. Казват, че когато засадиш дърво с друг човек, било то приятел или партньор, връзката ви става по-силна и неразрушима. Е, не можем да потвърдим дали този мит е верен, но си заслужава да опитате!

Естествено, сме се постарали да организираме това начинание възможно най-приятно и лесно за вас, и заедно с Юри сме подготвили малки саксии с покълнали дъбчета, които вие ще можете да отнесете вкъщи, да се грижите за тях и заедно да ги посадим на есен на определен терен край любимата столица.

Включи се и ти!