Вие изберете, а ние ще ги поставим.

 

Често липсата на нещо намиращо се във всеки дом, като например лепенка, може да провали хубавото ни прекарване в планината. Много хора ( включително и ние) често забравяме да вземем с нас медикаменти и пособия от първа необходимост, когато се отправим за сетен път към любимия връх или хижа.

 

Поради тази причина, Софийски планински клуб с подкрепата на Roo’Bar – Organic 100% Raw + Superfoods решихме да поставим четири аптечки на различни места в любимата ни Витоша. Те ще бъдат заредени с всичко необходимо, като се ангажираме да ги поддържаме в приличен вид, доколкото ни позволят силите.

 

Тези аптечки ще бъдат поставени през месец юни. Понеже знаем, че планината е на всички и смятаме, че повече планинари мислят по-добре от малцина ви предоставяме възможност до 15 май да ни кажете къде според вас трябва да бъдат поставени тези аптечки. Може да направите това като попълните нашата анкета. Знаем, че няма как да угодим на всички, затова сме сложили един отворен отговор, където всеки ще може да посочи своето предпочитано място. Ако ще посочвате отговор, който е извън изброените в анкетата, моля опишете мястото подробно.

 

Инициативата е част от кампанията ни #УважавайПланината / #RespectTheMountains

 

 

P.S 18.05.2015: След близо двумесечно гласуване, ето на кои места на Витоша, избрахте да бъдат поставени аптечки:

 

1. По пътеката от с. Железница към Черни връх ( преди хижа Физклултурник) – 67 %
2. Местност ,,Комините” ( скално катерене) – 59.2 %
3. Около Боянския водопад – 54.4 %
4. По пътеката от с.Кладница – Черни връх – 49.5 %

Аптечките ще изглеждат така и така

 

 

БТВ за инициативата