Ела на планина

Ако Хималаите, фрийрайда, височинния алпинизъм, долекарската помощ в планината или как да си построиш иглу са сред темите, които те карат да наостриш уши, ела да чуеш нашите лектори, които имат какво да разкажат.

Софийски планински клуб е организация, обединена около идеята, че в планината има място за всички и непрекъснато работим за каузата все повече хора да вкусят какво е да  бродиш из любимите ни хълмове.

Така се роди и следващата ни идея – Форум „Ела на Планина“.

Чрез него целим утвърждаването на планинската култура в България, а чрез множество лекции ще обсъдим важни неща, които всеки посетител на планината трябва да знае. Ще си припомним и позабравени практики от опитните планинари, които ще ни гостуват и ще ни споделят интересни истории от върховете.
Ще си говорим за  това как да организираме преход в планината и как да се погрижим престоят ни там да бъде по-приятен и безопасен. Ще си говорим за първа помощ, как да си построим иглу, каква екипировка ни е необходима, какво е в Хималаите, какви рискове крие зимната планина и още, и още!

Всеки месец ще събираме новата и старата школа, за да обеним опит и знания и все повече хора да могат да тръгнат подготвени на преход, и на свой ред да спомогнат за изграждането на съвременната планинска култура.

Всеки е добре дошъл, а входът е безплатен.