Конкурс за кратък разказ организиран от Софийски планински клуб.

Скъпи приятели, любители на планината,

Това лято някои от нас бяха в Памир, други в Алпите, трети на Черни връх, но всички бяхме в планината. В края на силния летен сезон, ние от Софийски планински клуб, решихме да дадем възможност на всички вас да споделите своите преживявания под формата на кратък разказ. Знаем, че ще бъде трудно, но опитайте в рамките на 18 000 знака (10 машинописни страници) да ни разкажете за Вашите 18 000 стъпки към Върха.

Ние се стремим да споделяме с вас това, което ни се случва, а сега е ваш ред. Всеки може да участва като ни изпрати своя разказ свързан с планината. Няма ограничение за пол, възраст или практикуван спорт, стига да се случва там горе, в Планината, за която всички мечтаем, докато стоим в града.

Началото на конкурса е на 00:00 на 19 Октомври.2015г.,а крайният срок за участие е 23:59 ч. на 19 декември 2015 г. Най-добрите творби ще се определят от 5 членно жури. В събитието във фейсбук ще можете да видите кой ще оценява работите ви. 


Победителите ще обявим на 30 Декември. А наградите са:

1-во Място- Едногодишно членство в Софийски планински клуб + ваучер за планинска екипировка

2-ро Място- Книга + тениска 

3-то Място –Бъф + Календар с планински фотографии на български автори

Награждаването на най-добрите, интересни и екстремни разкази ще се състои в Клуб на пътешественика на 14.01.2016 от 19:00 ч.

Специални награди:


Награда от публиката– Ще бъде дадена на разказа спечелил най-много почитатели във фейсбук събитието. В периода, в който тече конкурсът, разказите ще бъдат публикувани от нас като анонимни, за да е справедливо спрямо всички ви. След като бъде обявен победител, ще допълним имената на авторите.

Награда на Roo’Bar – Ще бъде дадена за най-екстрмен разказ избран от тях.

Някои бележки:

Изпращайте своите разкази на e-mail адрес: podvurha@gmail.com . С изпращането им вие се съгласявате те да бъдат използвани и публикувани от нас. Оценяването на текстове ви ще се случва анонимно. Моля не включвайте в тях имена на търговски дружества, web сайтове и др., за да избегнем неудобни ситуации. Софийски планински клуб си запазва правото да обяви и допълнителни награди за Вашите разкази, защото сме сигурни, че те ще са страхотни.

Благодарим на всички за участието. Ще се радваме да се срещнем с вас и да преживеем нашите общи приключения в планината.

#УважавайПланината!

Фейсбук събитие

Идеята ни до момента е подкрепена от peika.bgИК Хермес, Roó’bar и Клуб на пътешественика, Магазин Outsider и Oйларипи – oilaripi.com

 

 

Медиен партньор: