Планинско велосъстезание в Казанлък

“Спици и бодли” е първото издание на състезанието по планинско колоездене в дисциплината XC маратон, част от инициативата “Ела на планина”. Датата е 7 май 2016г., а маршрутът започва от гр. Казанлък и се насочва право към Стара Планина. Очакват ви 40 километра асфалт, горски пътища, пътеки и пътечки, почвен и каменист път, а за най-издръжливите сме добавили още 10 километра трасе с повишена трудност.

Преди състезанието ще осигурим безплатна диагностика на колелата ви, а след финала ще ви очакват хамачена градина, лятно кино, музикална сцена и разни вкусотии за хапване и пийване.

Стъпка по стъпка ще ви разкриваме повече подробности за маршрута, категориите, програмата за двата дни и информация за наградите. Вече можете да платите своите такси в магазин Аутсайдер или в Клуб на пътешественика.


В Пловидив може да закупите билето от Веломагазин Тракия.

За тези от вас, на които не са им удобни тези локации – може да закупи билет от мрежата на Ticket logic

Такса за участие:
Предварително записване – 15лв.
При записване на група от 5 човека – 10лв. на човек
Записване на място – 20лв.
Юноши до 18г. – 8лв.

 

Задължителна регистрация за всички участници, която можете да намерите тук

Ако искате да участвате, но нямате подходящо колело може да си наемете в деня на състезанието на неговия старт. Ram bikes ще осигурят колела под наем. Цената е 20 лв. Наемът става само с предварителна заявка на e-mail spici@spk.bg. Краен срок за подаване на заявка до 24-ти април Изпрате ни двете си имена, големината на желаната от вас рамка или вашата височина.


Състезанието “Спици и бодли” се организира от Софийски планински клуб и Айляк хамак като част от инициативата “Ела на планина”, която цели да популяризира планинските спортове у нас.

Задължително е всеки участник да има валидна планинска застраховка за деня на състезанието.

Program

За повече информация можете да се свържете с нас:

Фейсбук събитие

Имейл: spici@spk.bg