За седма поредна година, Лидл България, ще осигурни безплатен транспорт на всички желаещи да намерят прохлада от градската жега и задух в планината.

От тази събота ( 01-ви юли) до 24.09.2017 г. три линии ще подсигуряват транспортирането на хора до подстъпите на Витоша. На самите спирки ще има и разписание за автобусите.

Часовете за тръгване са 8.00 ч. и 9.00 ч. от спирката на стадион “Васил Левски”. Връщането в обратна посока е в 17.00 ч. и 18.00 ч. от “Златните мостове”, като ще има и спирка на “Дендрариума”.

За всички фенове на планинско колоездене са осигурени две линии. Велосипедистите ще могат да ползват транспорта, за да стигат до полите на Витоша, както и до маршрути с начало село Железница. Първата велолиния тръгва от спирка “Зоопарк”, изкачва се до “Бай Кръстьо” и стига до хижа “Алеко”. Втората спирка за колоездачите е на НСБАЛ – на бул. “Г.М.Димитров” над метростанцията в посока “Зоопарка”, тя ще минава през село Бистрица и ще стига до село Железница. Двете велолинии ще се движат от 8.20 ч. и от 10.30 ч. от началните спирки. Тези две линии ще са предназачени само за велосипедисти.

zelena2

Автобусите на Зелена линия Витоша ще се движат безплатно всяка събота и неделя и през официалните почивни дни. Проектът е част от цялостната политика на Лидл за опазване на околната среда и цели ограничаване на автомобилния трафик към планината.

Проект Зелена линия Витоша се реализира със съдействието на Столична община.

Подробно разписание може да намерите на интернет страницата на Лидл.