“Светулки RUN” е благотворително бягане в подкрепа на трудноподвижни или незрящи хора, което организираме от 2018 г. насам. То е доказателство, че спортът не само помага за по-добро здраве, но и притежава огромната сила да обединява хората.

Всяка есен “Светулки RUN” се провежда на тъмно, а участниците в бягането използват челници и фенерчета. Всички средства, които събираме от бягането даряваме в полза на неправителствените организации, с които си партнираме. През годините това са били фондация “Синергия”, чиято мисия е да подобрява качеството на живот на незрящи хора, и фондация “Очи на четири лапи”, която цели изграждането на балкански център за обучение на служебни кучета за хора с увреждания.

През 2023 г. “Светулки RUN” ще подкрепи “Очи на четири лапи”. Събитието ще се проведе на 03 октомври 2023 на езерото Ариана в Борисова градина.

Минималната такса за участие в “Светулки RUN” е 10 лв, като 100% от приходите даряваме на партньорските ни организации. Всеки е свободен да дари и по-голяма сума, която ще бъде дарена на “Очи на четири лапи”.

Можете да запалите искрата на Светулките и в своя град. Организирайте “Светулки RUN” и озарете своя град с 5-километрово благотворително бягане. Ще се радваме инициативата ни да порастне и да бъде припозната от повече хора. Пишете ни за повече информация, съдействие или помощ.

Трасето

Емоцията

5


Издания

1980


Участници

31246лв.


Събрани средства

София
Пловдив
Бургас
Плевен
Троян