Поръчайте предварително книгата от легендарния ултрабегач Дийн Карнасис тук!

Дийн Карнасис е преуспял специалист по маркетинг през деня и ултрабегач през нощта, истински супергерой с мисия – да вдъхновява, да предизвиква, да поставя границите на човешките възможности на изпитание. Невероятните му спортни постижения включват десетки успешно завършени ултрамаратони от по 160 километра, 217 километра, 320 километра… И това е само началото. От каньоните на Сиера Невада през „Долината на смъртта“ до Южния полюс – Дийн е винаги там, на стартовата линия, готов да се впусне в поредното предизвикателство, да вложи цялата си енергия, да бяга, ходи, пълзи до финала, но никога да не се отказва.

Как го прави? Как успява да премине отвъд умората и страданието и да превърне болката в движеща сила?

В „Ултрамаратонецът“ световноизвестният атлет разказва за ранните си години в отбора по бягане в училище, за трагедията, която съкрушава цялото му семейство, за завръщането си към любимия спорт – след 15-годишно прекъсване. Когато суровият корпоративен свят заплашва да го погълне и смаже, Дийн обува маратонките и започва да бяга. Без подготовка, без план, без посока. Първите болезнени стъпки прерастват в хиляди изминати километри по планински пътеки, магистрали и заледени участъци, в стотици състезания по целия свят и в най-благородната кауза – борбата за живот. Чрез дейността си Дийн се стреми да помогне на болни деца в тяхната тежка битка. Бягането, в крайна сметка, изцелява и самия него и сплотява скърбящото му семейство. Дийн продължава да изумява света с феноменалните си успехи и не забравя съвета на треньора си от училище: „Не бягай с краката си, бягай със сърцето си“.

Отзиви:

„Мазохизмът на Дийн е истинско удоволствие за читателя.“

„Пъблишърс уийкли“

„Определено има нещо ницшеанско в нагласата на Карнасис… Онова, което не ме убива, ме прави по-силен.“

„Лос Анджелис Таймс“

„Бягай, Карнасис, бягай!“

FHM

„Свръхчовек.“

„Бостън глоуб“

„Книга, пълна с еуфория.“

„Ню Йорк Таймс“

 „Легенда на бягането на свръхдълги разстояния.“

„Менс джърнъл“

 

За автора:

Дийн (рождено име Константин) Карнасис е американски бегач от гръцки произход, роден през 1962 г. в Ингълуд, Калифорния. Запалва се по бягането още като дете, когато всеки ден тича до училище. След дълга пауза се завръща към бягането и започва да жъне изключителни успехи. През 2004 г. печели свръхтежкия ултрамаратон „Бедуотър“ (217 км), а в периода 2000-2008 г. пет пъти се класира в топ 10 на състезанието. Единайсет пъти завършва „Западните щати“ (160 км) за по-малко от 24 часа. Участва в 50 маратона в 50 американски щата за 50 последователни дни, а рекордът му до момента представлява пробег на 550 километра, изминати без прекъсване в рамките на три денонощия. Дийн води рубрика в списание „Менс хелт“ и е президент на компанията за здравословно хранене „Гуд хелт нечъръл фуудс“. Живее със съпругата си и двете им деца в Сан Франциско.